22.09.2022 10:11 давність новини: 2 р.

Чи можливо завершити оформлення паспортного документу та отримати його не в тому територіальному підрозділі ДМС?

Багато людей через війну , яку розпочала рф були змушені покинути свої домівки , розпочаті справи та виїхати до безпечних регіонів України. Однією з таких справ є оформлення паспортного документу, у зв’язку з чим багато громадян нашої держави звертаються із запитанням: Чи можливо завершити оформлення паспортного документу та отримати його не в тому територіальному підрозділі ДМС, у якому подавались документи для оформлення, а у підрозділі, який знаходиться у безпечному регіоні?».
Так, це можливо. Для цього людині необхідно звернутися до територіального підрозділу ДМС за місцем фактичного проживання та подати письмову заяву, у якій зазначити наступну інформацію:
• дані особи, на ім’я якої оформлюється паспорт (прізвище, ім’я, по батькові, дата народження);
• назва територіального органу/територіального підрозділу ДМС/ЦНАП/ДП «Документ», куди подавалися документи;
• обставини, через які виникла необхідність переключити заяву-анкету та здійснити видачу виготовленого паспорта у іншому територіальному підрозділі ДМС).
Відтак, розгляд заяви-анкети про оформлення паспорта громадянина України/паспорта громадянина України для виїзду за кордон буде переключено на той підрозділ, який зазначено у заяві. А в подальшому туди ж буде здійснено доставку виготовленого паспортного документа
Якщо у Вас залишились питання правового характеру, відповіді на них ви можете отримати зателефонувавши за безкоштовним номером системи БПД : 0 800 213 103.
Отримати вторинну правову допомогу (складення процесуальних документів, представництво інтересів у суді, захист) Ви можете звернувшись до Іршавського бюро правової допомоги Мукачівського МЦ з надання вторинної правової допомоги (м. Іршава, пров. Шевченка, 3).

Закрити вікно