12.10.2021 11:00 давність новини: 3 р.

Робоча зустріч суб’єктів підприємницької діяльності

           З ініціативи голови Кам’янської сільської ради Михайла Станинця було організовано та проведено 07.10.2021р. робочу зустріч суб’єктів підприємницької діяльності з представниками Управління Держпраці у Закарпатській області, керівником центру обслуговування платників Іршавської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Закарпатській області, та бізнес-координатором Кам’янського бізнес-хабу.

 

 

На зустрічі було висвітлено питання дотримання вимог законодавства про працю та зайнятість населення. Увагу суб’єктів підприємництва було звернуто на дотримання розміру виплати заробітної плати найманим працівникам не меншої мінімальної заробітної плати, при умові повного відпрацьованого робочого місяця.

Якщо розмір нарахованої заробітної плати є менше мінімального, то проводиться доплата до мінімального страхового внеску, що в майбутньому, при призначенні пенсії буде враховуватися фактично нарахована заробітна плата із врахуванням суми доплати і буде впливати на розмір пенсії.

 

Також, дано роз’яснення Закону України від 5 квітня 2007 року №877-V»Про основні засади державного нагляду (контроль) у сфері господарської діяльності (в редакції від 01.10.2021р.) в частині здійснення позапланових заходів за зверненням посадових осіб органів місцевого самоврядування про порушення суб’єктом господарювання вимог законодавства про працю, особливо в частині допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

 

 

Повна легалізація заробітної плати найманих працівників слугуватиме наповненню сільського бюджету, а разом з тим збільшить надходження від сплати єдиного соціального внеску, який забезпечить стале фінансування виплати пенсій пенсіонерам та захистить права і соціальні гарантії жителів нашої територіальної громади.


Закрити вікно